Weekend in Dublin

Weekend in Dublin

Een feestelijk weekend in Dublin

Het bemachtigen van concertkaartjes voor een concert van Bruce Springsteen in Dublin, bracht ons een heel weekend naar deze Ierse stad. Een stad die wordt opgesplitst door de rivier Liffey, met ten noorden ervan een wijk in opkomst waar leuke, kleine zaakjes zich vestigen. Ten zuiden van de stad ligt de wijk met de meeste bezienswaardigheden.

Direct na aankomst op vrijdagmiddag bezochten we Trinity College met de Book of Kells en de enorm indrukwekkende Long Room. De vel gekleurde Georgian doors op Merrion Square gingen niet onopgemerkt voorbij, net zo min als het standbeeld van Oscar Wilde. De schrijver is tegenover de plek waar zijn standbeeld staat geboren.

Op zaterdag startten we onze trouwdag met een geweldig lekker ontbijt bij Brother Hubbard. Hier ligt de krant klaar met op de voorpagina een recensie van het concert van Bruce van de avond ervoor. De spanning stijgt al licht bij het lezen van zoveel enthousiasme. Met het ontbijt achter de kiezen staken we de rivier over om naar de Temple Bar Food Market te gaan. Het heerlijke weer zorgde voor een vrolijke sfeer in de stad en liet ons heerlijk relaxen in menig stadspark. Irish whiskey, Guinness beer en Ierse wol zijn goed vertegenwoordigd in het straatbeeld, wat de feestvreugde alleen maar verhoogde. Het bontgekleurde interieur van de Newman University Church gaat compleet verscholen achter de eenvoudige gevel, maar bleek zeker een bezoek waard. In het Powerscourt Townhouse hebben we heerlijk geluncht en na een bezoek aan Dublin Castle en Christ Church Cathedral sluiten we de dag af met een ‘Irish folklore & storytelling night’.

Als de concertdag is aangebroken zijn de zenuwen al vroeg aanwezig. Eerst werd er nog ontbeten bij WUFF, waar in de straat allerlei foto’s herinnerden aan de Paasopstand van precies 100 jaar daar voor. Een wandeling langs de Guinness fabriek, het bezichtigen van Street Art en het drinken van heerlijke koffie maakten het een fijne zondagochtend.

Dan is het tijd om de concertoutfit aan te trekken en op pad te gaan naar Croke Park. Onze tickets lagen klaar bij de box office vlakbij het stadion. De toegang was snel gevonden en in een heel gemoedelijk sfeer schuifelden we naar voren. Nog nooit ging het betreden van de pit bij een concert van Bruce zo rustig en al snel hadden we nieuwe beste vrienden. Als de band start breekt een groot feest los, met een gastoptreden van Bono als kers op de taart. De concertbeleving tussen de Ieren was geweldig, wat een leuk volk. Na het concert stroomde het stadion weer net zo rustig leeg als het ruim 3 uur eerder vol stroomde.

Door op onderstaande foto te klikken wordt het foto-album geopend

DublinDublin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top