Marrakech

Marrakech

Terug in de tijd

Onze Riad staat midden in de oude stad van Marrakech. Al snel leren we omslachtig om ons heen te kijken als we naar buiten gaan, brommers, fietsen en karren met ezels beheersen de straat waarbij je als voetganger weinig rechten hebt. Het straatbeeld is fascinerend, mooi en lelijk tegelijk. De oude Koranschool Mederssa doet ons denken aan Andalusië, de oorsprong van de Moorse bouwstijl ligt hier. Het centrale plein staat vol eetkraampjes die er met name ’s avonds mooi uitziet met de opstijgende rookwalmen.

Het duurt niet lang voordat we op de overdekte markt op sympathieke wijze financieel worden afgezet. Hierdoor leren we snel hoe om te gaan met de marktkoopmannen en opdringerige jongetjes die je de weg willen wijzen. Onder het genot van een kopje muntthee of nosnos (koffie met melk) rusten we regelmatig even uit.

Het Atlas-gebergte ligt op korte afstand ten zuiden van de stad. Tijdens een dagtocht door dit gebied bezoeken we een aantal valleien, maken we een pittige wandeling en wordt er geluncht bij een Berberfamilie in een afgelegen bergdorpje. Onze eigen kookkunsten worden op de proef gesteld tijdens een kookworkshop, waarvoor we eerst op de markt de ingrediënten voor een tagine inkopen. Bij de lokale poelier wordt voor onze verbijsterde ogen een kip uit haar hok gehaald en ter plekke geslacht,  een wrede werkelijkheid die we liever hadden overgeslagen. Na de workshop maken we de zwerfkatten blij met de restjes. Aan het eind van ons verblijf regent het, waardoor de geuren en kleuren van deze Koningsstad wat vervagen. De ervaring wordt er niet minder om, al onze zintuigen zijn deze week ten volste geprikkeld.

Klik op de foto hieronder om het foto-album te openen:
MarrakechMarrakech

2 gedachten over “Marrakech

  1. Wat een mooie foto’s! Ze brengen ook bij mij weer herinneringen naar boven van lang geleden. Jammer dat ik de wol gemist heb toen… Fijn hé, dat kleurrijke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top