Paragliden in Zwitserland

Paragliden in Zwitserland

Paragliden in de Alpen

Een aantal jaar geleden las ik een artikel in de National Geographic Traveler over het Berner Oberland en over Lauterbrunnen in het bijzonder. Een vallei gelegen aan de voet van de Alpentoppers Jungfrau, Eiger en Monch. Een vallei vol groene weides met bloemen, koeien en schapen. Een plek waar maar liefst 70 watervallen naar beneden vallen, een plek waar Zwitserland op haar best is en waar de betreffende journalist met een parachute boven had gehangen. Dat wilde ik ook! We waren in die tijd veel in Zwitserland en een weekend Lauterbrunnen was snel geregeld.

Bij aankomst waren de weersomstandigheden niet goed voor een afdaling. De vooraf geboekte vlucht kon niet doorgaan, we duimden voor betere omstandigheden voor de volgende dag. Die zondagochtend zagen we al vroeg dat het ‘s nachts gesneeuwd had, ook dreven er flarden van wolken door de straten. Een prachtig gezicht, maar niet veelbelovend voor onze vlucht. Bij het ontbijt kregen we toch een belletje dat het door kon gaan, de vooruitzichten waren goed.

De Nieuw-Zeelander Dan haalde ons op om naar het iets verderop gelegen Stechelberg te rijden van waar de kabelbaan ons naar boven zou brengen. Nog net op tijd kwam de andere piloot, Bruno, op zijn motor aangescheurd, zodat we compleet waren en op pad konden. De sneeuwlaag werd steeds dikker naarmate we hoger kwamen. De klim naar een open veld van waar we zouden starten bleek best pittig, het sneeuwde zelfs een beetje. Eenmaal op de startlocatie liet de zon zich zien en brak de bewolking hier en daar open, een prachtig gezicht. Ingesnoerd en voorzien van helm volgde instructies en moest een verzekeringsbewijs getekend worden.

Daarna zat ik ineens aan Bruno vast en renden we van een berg af om te gaan vliegen. Geen moment was het eng, hangend in de lucht is het uitzicht zo mooi dat je alleen maar kunt genieten. Dat het zwevend op deze hoogte behoorlijk fris is merkten we al snel, de kou is echter snel vergeten door alles wat er te zien is. Wolken cirkelden om ons heen, trokken open en weer dicht. Rotswanden kwamen akelig dichtbij, vogels floten en watervallen denderden omlaag. Dat het af en toe voelde alsof je op een boot zat was wat minder prettig, maar Bruno hield de koers zo veel mogelijk recht. Na zo’n 20 minuten kwam de grond weer in zicht en landden we keurig op onze voetjes in het gras. Wat een geweldige belevenis! Terug in het dorp warmden we weer op met koffie en thee en bekeken de vele gemaakte foto’s, Zwitserland is hier zeker op haar mooist!

Lauterbrunnen from Clasca Daalman on Vimeo.

2 gedachten over “Paragliden in Zwitserland

  1. Wat heb je een leuk stukje geschreven over het avontuur van het Paragliden in Zwitserland,deze ervaring ga je nooit vergeten Clasca ,leuk dat wij hier van kunnen meegenieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top