Ongerepte natuur op Tenerife

Ongerepte natuur op Tenerife

In april ontdekten we het noordwesten van het Canarische eiland Tenerife.

Een ruige zee, hoge kliffen en heel veel groen bepaalde het uitzicht. Lieflijke stadjes als La Orotava en Garachico werden bezocht. Puerto de la Cruz heeft een gemoedelijk oud centrum met in de visserswijk La Ranilla ook veel muurschilderingen. De mensen zijn vriendelijk en het eten goed. Dat ‘el Barraquito’ één van de specialiteiten van het eiland is werd al snel duidelijk, de zoete koffie met likeur is heerlijk.

Dat we op een tropisch eiland waren merkten we pas echt toen de zon na een paar dagen ging schijnen. De bananenplantages waren ineens veel groener en al die bijzondere fruitbomen leken zich toen pas te tonen. De 3700 m. hoge vulkaan ‘El Teide’ lag de eerste dagen verscholen in de wolken, maar daarna domineerde deze hoogste berg van Spanje het beeld.

De ongerepte natuur op Isla baja (de westpunt van het eiland) is overweldigend. Bij Punta de Teno waaiden we bijna weg, maar wat een indrukwekkend uitzicht op de kliffen. Onnoemlijke haarspeldbochten brachten ons naar het dorpje Masca, hooggelegen omringd door ravijnen met prachtige uitzichten. Voor veel wandelaars is dit een plek om weer op krachten te komen voor de volgende etappe, we knikten ze bemoedigend toe en stapten weer in onze Mini om door te rijden.

Pas de laatste dagen in Alcalá aan de westkust merkten we dat dit eiland door veel toeristen wordt bezocht, naarmate je verder naar het zuiden gaat neemt de hoeveelheid vakantiegangers toe. Als je meer van rust houdt, dan is dit in het noordwesten heel goed te vinden, tenminste in april.

Klik op de foto om het album te openen:
TenerifeTenerife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top